mandag 6. desember 2010

Innføring i kristendom


Jeg har brukt de siste 13 timene på et intenst studie av kristendommens historie, utbredelse, skisma, retninger, ikoner, dogmer, riter, teologi, liturgi m.m.Dette er alene ment å gjøre meg i stand til å bestå eksamen i RVI1050 - Innføring i Kristendommen. Eksamen finner sted om 4 timer. Jeg har tenkt å bruke en time til på å lese, en og en halv på å sove og en og en halv på å våkne, spise og komme meg til skolen. Så skal jeg avlegge 15 studiepoeng, det som skal tilsvare et halvt semesterstart arbeid (et studieår er i dag 60 poeng).


Hvis jeg består denne eksamenen betyr det to ting:
 1. Jeg har 187,5 studiepoeng, og er dermed innehaver av en bachelorgrad i Samfunnsvitenskap med fordypning i Statsvitenskap (82,5stp).
 2. Det er enda et eksempel på at norsk utdanning stiller for lave krav til universitetsstudenter innenfor humaniora og samfunnsvitenskap - det er for mange studenter, for lite oppfølging, for lite undervisning, for få obligatoriske og frivillige aktiviteter, nærmest ingen konstruktiv tilbakemelding og for lavt akademisk nivå - dette resulterer i at man heller ikke kan stille skikkelige krav til kandidatene dersom universitetet skal "produsere" studiepoeng og utløse statlige midler

Så, for min egen skyld håper jeg at jeg består, men for NTNUs og Norges del håper jeg at jeg stryker med glans.

Når dette er sagt, bør det for ordens (og fremtidige arveidsgiveres) skyld legges til at jeg har lagt ned en seriøs innsats i alle fagene innenfor min fordypning i Statsvitenskap, samt de felles fagene i bachelorgraden, og at jeg med et snitt på B kommer inn på alle relevante mastergrader. Jeg er altså ikke en useriøs student. Når det kreves seriøs innsats og hardt arbeid gjør jeg det. Jeg opplevde det blant annet i emnet TMM4220 på Gløshaugen (Institutt for materialteknologi), da jeg virkelig følte at jeg ble utfordret. Dette motiverte meg til innsats i mye større grad en noe annet emne jeg har tatt på universitetet og jeg fikk karakteren A (selv om fordypningen min og planene mine ikke på noen måte krever det).


Jeg velger å være egoist og håpe at jeg står selv om det er dårlige
nyheter for universitetet. Jeg vet at eksamensguden har fulgt meg på studentrådskontoret de siste timene.

Måtte han også være med meg og mine like uforberedte venner de seks hellige timene fra kl 09.00 til 15.00 i dag.

2 kommentarer:

 1. Jeg fikk i dag beskjed om at jeg fikk karakteren B i dette faget.

  SvarSlett
 2. Resultatfordeling
  Vurdering: RVI1050 2010-12 (Skriftlig)
  Innføring i kristendommen
  Graderingsskala: Bokstavkarakterer
  Antall registrerte kandidater: 159
  Antall møtt til eksamen: 116
  Antall bestått: 93
  Antall stryk: 23 (20.00%)
  Gjennomsnittskarakter: C

  Karakterfordeling

  Antall 5 19 31 29 9
  Karakter A B C D E

  SvarSlett