mandag 6. juni 2011

Endring i gjære

Helt irrelevant bilde av nordmenn i Afrika
Denne bloggen vil de neste 100 dagene ha følgende to funksjoner:

  • Være en mulighet for familie og andre spesielt interesserte til å følge med på min reise og læring gjennom 92 dager i Cape Town
  • Være mitt påskudd for å reflektere og "føre dagbok" over mine egne opplevelser, slik at jeg bedre kan lære av dem og dra nytte av dem senere

Bloggen er altså ikke ment å ha interesse for et bredere publikum og kommer til å være kjedelig og navlebeskuende, med innslag av "det-ordner-seg-tankegang" som vil bli nødvendig på denne turen.

Da sitter jeg på Emirates flight EK050 fra Munchentil Dubaipå vei til Cape Town og 92 dager med sosialt entreprenørskap, Afrika, spennende opplevelser, god mat og billig øl. Jeg har så langt på denne seks timers flyturen spist en treretters middag, spilt litt poker, lest om Kina, spilt litt fire på rad, lest litt om Afrika, sett litt på kartet, lest litt om innovasjon og ikke minst kikka ut på Alpene, Balaton, Svartehavet og Tyrkia. Jeg kjeder meg nå så mye at jeg har sett meg nødt til å skrive litt.

På Gardermoen insisterte de på å sende den lille blå kabinkofferten min under flyet og når jeg kom til München hadde ikke Lillblå kommet til samme sted. Dette var helt uproblematisk for damen, og litt mindre uproblematisk for meg, siden kofferten har toalettsakene mine, undertøyet mitt, kameraet mitt og en del andre viktige ting. Jeg har visakort, pass og mac med meg, så det viktigste er i orden og jeg tar det med ro. Alt ordner seg alltid for meg. Jeg var litt bekymra for at det liksom "strakk" mye i operasjonssåret når jeg fløy frem og tilbake på Gardermoen og München (og til biltilsynet i dag tidlig for å høre om de kunne lage nytt førerkort til meg), men det viste seg at det var bandasjen som satt litt stramt. For de som ikke vet det ble jeg 17. mai operert for blindtarmsbetennelse. Det gikk helt fint.

Av en eller annen grunn har liksom ikke reisefeberen min tatt meg helt ennå, og jeg tror ikke jeg vet helt hva jeg er i ferd med å gjøre her. Nå går det liksom dit strømmen fører meg. Jeg innser at jeg ikke har så mye fornuftig å skrive og gir meg derfor med dette. Jeg vil se en film.

Hilser til alle dere der hjemme, med unntak av Bjørn Kjos og hans ground crew og allierte handling-selskaper.

Dette blogginnlegget ble skrevet fem dager før det ble postet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar