tirsdag 13. desember 2011

Jeg er ikke kristen men det er ikke jula heller

Det er latterlig at skoler dropper juleavslutning og kaller det vinteravslutning av hensyn til "de som ikke tror på det!".

Jeg tror da heller ikke på julenissen, og selv om deler av juleavslutning er en tradisjon som kan spores tilbake til kristendom er det ikke en veldig kristen greie. Selv min egen familie (som ikke akkurat kan kalles særlig kristen) hører på julesanger av og til. Jeg tror ikke på verken "julestjerne" eller "tre vise menn", men synes julesanger og eventyret om "Snekker Andersen" er koselige greier som både femtiende- og førstegenerasjons norske barn bør få lov til å ta del i hvis de vil.

Julefeiringa er like kristen som den er hedensk, og muslimske og humanistisk-ekstreme foreldre må gjerne nekte barna sine å gå, men man kan ikke nekte de barna som vil å delta i en så trivelig og koselig tradisjon.

1 kommentar:

  1. Helt enig med deg! Juleavslutning og julefeiring er ikke lengre en kristen greie. Vel, noen velger å gå i kirken og å lese fra bibelen i jula, men jeg har inntrykk av at folk flest feirer jula fordi det er en koselig tradisjon.
    Hvis vi skal fjerne alle våre tradisjoner fordi de stammer fra kristendommen, bare fordi vi har både muslimer, jøder og buddhister i norge, så kommer vi snart til å miste alle våre norske verdier. Jeg leste i den artikkelen om den skolen som hadde fjernet juleavslutningen at de barna som kom med nisseluer måtte ta dem av. Nissen er ikke kristen! Hvis jeg hadde flyttet til afghanistan, så hadde jeg ikke kunnet kreve at alle rundt meg skulle ta av seg burkaen fordi jeg ikke er muslim. Jeg hadde måttet respektere reglene og normene i det nye landet.

    Hvis muslimer skal få ha på seg burka i Norge, så bør vi få ha på oss nisselue i jula!

    Jeg er ikke rasist eller fremmedfientlig. Jeg er for innvandring, men kun hvis de som kommer hit respekterer den norske kulturen!

    SvarSlett